СРАВНИТЕЛЬНО-ТИПОЛОГИЧЕСКИЙ АНАЛИЗ ЖЕНСКИХ ОБРАЗОВ В ХУДОЖЕСТВЕННОЙ СИСТЕМЕ ШУКУРА ХОЛМИРЗАЕВА (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Maqolada Shukur Xolmirzayev badiiy tizimidagi ayol obrazlari qiyosiy-tipologik jihatdan tadqiq etiladi. Tadqiqotning maqsadi muallif yaratgan ayol personajlarining milliy arxetiplar, mintaqaviy (Markaziy Osiyo) adabiy an’analar va G‘arbiy Yevropa romanistikasi bilan o‘xshash hamda farqli jihatlarini aniqlashdan iborat. Kontrastiv o‘rganish va tizimli-tipologik tahlil metodlari yordamida ayol obrazining “shafqatsiz realizm” uslubida an’anaviy oilaviy qadriyatlar va zamonaviy ijtimoiy rollar chorrahasidagi transformatsiyasi ochib berilgan. Natijalar Sh. Xolmirzayev prozasida ayol obrazining milliy o‘zlik va global ijtimoiy o‘zgarishlar o‘rtasidagi dinamik bog‘liqlikni aks ettiruvchi gibrid model ekanligini tasdiqlaydi.