VENUS PASHSHAXO‘R O‘SIMLIGI – TABIATNING AJABOTI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Venus flytrap — hasharotxo‘r o‘simliklar guruhiga mansub bo‘lib, o‘ziga xos oziqlanish mexanizmi bilan ajralib turadi. Ushbu maqolada mazkur o‘simlikning morfologik va fiziologik xususiyatlari, ayniqsa barglarining mexanik qo‘zg‘aluvchanligi va ov qilish mexanizmi ilmiy manbalar asosida tahlil qilindi. Tadqiqot davomida o‘simlikning azotga kambag‘al tuproqlarda yashashga moslashuvi va hasharotlarni hazm qilish jarayonidagi fermentativ faoliyati o‘rganildi.