ADAM SMITNING “KO‘RINMAS QO‘L” NAZARIYASINING HOZIRGI RAQAMLI IQTISODIYOTGA TA’SIRI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada Adam Smitning “ko‘rinmas qo‘l” nazariyasining hozirgi raqamli iqtisodiyot sharoitida amal qilish mexanizmi chuqur nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi klassik bozor nazariyasining platformalashgan, ma’lumotlarga tayanuvchi, tarmoq effektlari kuchli va algoritmlar vositasida boshqariladigan bozorlarda qay darajada ishlashini aniqlashdan iborat.