ZAMONAVIY INGLIZ TILI LEKSIKASIDA ABBREVIATURALAR, ULARNING SOHALARDAGI O'RNI VA TARJIMASI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Bu maqola zamonaviy ingliz tili leksikasida abbreviaturalarning ya'ni qisqartmalarning tutgan o‘rni, ularning hosil bo‘lish usullari va o‘zbek tiliga tarjima qilishdagi qiyinchiliklari hamda muammolari haqida ma'lumot beradi. Maqolada qisqartmalarning akronimlar, initsializmlar va raqamli qisqartmalar kabi turlari lisoniy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, abbreviaturalarning muloqot tezligini oshirishdagi ahamiyati hamda ularni o‘zbek tilida berishning  ekvivalentlik va tavsifiy tarjima kabi usullari yoritib beriladi.