SHUKUR XOLMIRZAYEVNING “UH” ASARIDA INSON RUHIYATI VA HAYOTIY HAQIQAT TALQINI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining taniqli namoyandalaridan biri bo‘lgan Shukur Xolmirzayevning “Uh” hikoyasi badiiy va mazmuniy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda inson ruhiyatining murakkab holatlari, hayotiy qiyinchiliklar, jamiyatdagi muammolar hamda shaxsning ichki kechinmalari real voqealar orqali tasvirlanganligi yoritiladi. Hikoya qahramonlarining ruhiy holati, ularning hayotga bo‘lgan munosabati, ichki iztirob va umidlari badiiy vositalar yordamida ifodalangan. Maqolada asardagi obrazlar tizimi, muallifning realizmga asoslangan uslubi hamda hikoyaning ijtimoiy va ma’naviy ahamiyati haqida fikr yuritiladi.