ACHCHIQ BODOM (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada achchiq bodomning kimyoviy tarkibi, biologik faol moddalari hamda inson organizmiga ta’siri o‘rganiladi. Ayniqsa, uning tarkibidagi amigdalin moddasi va undan ajralib chiqadigan siyanidning toksik xususiyatlari tahlil qilinadi. Achchiq bodomning tibbiyotdagi qo‘llanilishi, foydali va zararli jihatlari ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Shuningdek, uni noto‘g‘ri iste’mol qilish bilan bog‘liq xavflar va zaharlanish holatlari haqida ma’lumot beriladi.