ORGANIZMDA DORI VOSITALARINI NOJOYA TASIRLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqola organizmda dori vositalarining nojo‘ya ta’sirlarini tahlil qiladi. Maqolada dori moddalarining farmakokinetikasi va farmakodinamikasi, ularning turli tizimlarga salbiy ta’siri, shuningdek, immun, jigarrang, buyrak va kardiovaskulyar tizimlarda yuzaga keladigan reaksiyalar yoritilgan. Tadqiqotlar xalqaro kitoblar va ilmiy manbalarga tayangan holda dori vositalarining xavfsizligi va ularning klinik qo‘llanilishi bo‘yicha tavsiyalarni beradi. Maqola dorilarning to‘g‘ri dozasi, qo‘llash muddatlari va interaktiv ta’sirlar orqali nojo‘ya ta’sirlarni kamaytirish strategiyalarini ko‘rsatadi.