SHUKUR XOLMIRZAYEV HIKOYALARIDA BADIIY DETALLAR. (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu  maqolada  adib  Shukur  Xolmirzayev hikoyalari  kompozitsiyasida    badiiy  detallar,    jumladan    uning    peyzaj,    narsa-predmet,    interyer    kabi  turlaridan    keng foydalanganiva  asar  tuzilishining  o’ziga  xosligini  ta’minlagani  ilmiy  tahlil  etiladi.Yozuvchi  ijodiy  kredosi  hisoblangan  tasvir ob’ektivligini  yuzaga  chiqarishda  qahramon  holati  uning  ichki    ruhiy    dunyosi,    tasvirning    aniq    va    ishonchliligi,  muallifning  badiiy  maqsadini  yuzaga chiqarishda badiiy detallar muhim  ahamiyat  kasb      etadi.