SHUKUR XOLMIRZAYEV HIKOYALARINI MA’NAVIY-DIDAKTIK MOHIYATI. (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek nasriy adabiyotining yetuk vakili Shukur Xolmirzayevning hikoyachilik san’atidagi ma’naviy-didaktik jihatlari chuqur tahlil qilinadi. Yozuvchining asarlarida xalqona tafakkur, odob-axloq, ijtimoiy ong va tarixiy xotira kabi tushunchalar badiiy obrazlar orqali ifoda etiladi. Hikoyalar orqali yosh avlodga ma’naviy saboq, milliy o‘zlik, halollik va hayotiy haqiqatlar yetkazilishi ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Maqolada kontekstual va qiyosiy tahlil metodlari asosida Xolmirzayev hikoyalarining tarbiyaviy ahamiyati yoritiladi