YEROSTI SUVLARINI TUZLANISHDAN TOZALASH UCHUN SAMARALI FILTRATSIYA TIZIMI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada yerosti suvlarining minerallashuvi va tuzlanishi sharoitida ichimlik hamda xo‘jalik ehtiyojlari uchun yaroqli suv olishga mo‘ljallangan samarali filtratsiya tizimini ishlab chiqish masalasi yoritiladi.  Maqolada suv tarkibi, umumiy erigan moddalar miqdori, qattiqlik, sulfat, xlorid va gidrokarbonat ionlari, shuningdek, tizimning bosim, energiya va tiklanish ko‘rsatkichlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Natijada yerosti suvlari tuzlanishidan tozalash uchun samarali filtratsiya tizimi faqat bitta usulga emas, balki suv sifatiga moslashtirilgan ko‘p bosqichli texnologik yechimga tayangan holda qurilishi zarurligi asoslab beriladi