THE SYSTEM OF SYMBOLIC IMAGES IN THE POETICS OF ALEXANDER FEINBERG (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada Aleksandr Faynberg poetikasida ramziy obrazlar tizimi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida shoir she’riyatida qo‘llangan ramzlarning badiiy vazifasi, ularning g‘oyaviy-ma’naviy mazmunni ochishdagi o‘rni hamda poetik tafakkur bilan bog‘liqligi yoritiladi. Shuningdek, Faynberg lirikasida vaqt, yo‘l, tun, yorug‘lik kabi ramziy obrazlar orqali inson ruhiyati va hayot falsafasi ifodalanishi ilmiy jihatdan asoslab beriladi.