ABU ALI IBN SINO TA’LIMOTI BO‘YICHA SOG‘LOM TURMUSH TARZI YO’NALISHLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada Abu Ali ibn Sino ta’limotida sog‘lom turmush tarzi masalasi qanday talqin etilgani, uning tarkibiy yo’nalishlari hamda bugungi valeologik qarashlar bilan uyg‘un tomonlari tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi Ibn Sino merosida sog‘liqni saqlash va umr sifati bilan bog‘liq g‘oyalarni tizimlashtirish, ularni zamonaviy hayot tarzi madaniyati nuqtayi nazaridan qayta sharhlashdan iborat. Maqolada tarixiy-qiyosiy, matn tahlili, mantiqiy umumlashtirish va konseptual guruhlash metodlaridan foydalanildi.