KORXONALARDA ISHLAB CHIQARISH XARAJATLARINING MAZMUNI, TURLARI VA ULARNI BUXGALTERIYA HISOBIDA AKS ETTIRISH TARTIBI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada ishlab chiqarish xarajatlarining iqtisodiy mazmuni, ularning tasnifi hamda buxgalteriya hisobi schyotlarida aks ettirilish tartibi yoritilgan. Shuningdek, xarajatlarni guruhlashning ilmiy asoslari va ularni Buxgalteriya hisobi milliy standartlari talablariga muvofiq hisobga olish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida ishlab chiqarish xarajatlarini to‘g‘ri tasniflash va schyotlar tizimida aks ettirish korxonaning moliyaviy natijalariga bevosita ta’sir ko‘rsatishi asoslab berilgan.