YOSHLAR TADBIRKORLIGI: MUAMMO, IMKONIYAT VA DAVLAT YORDAMI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Maqolada yoshlar tadbirkorligining milliy iqtisodiyotdagi o‘rni va ahamiyati keng tahlil qilinadi. Tadqiqotda yosh tadbirkorlarning iqtisodiy faolligi, startap loyihalarning rivojlanishi, kichik biznesning bandlikni ta’minlashdagi roli hamda innovatsion muhit shakllanishiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, yosh tadbirkorlar duch kelayotgan moliyaviy, institutsional va huquqiy muammolar tahlil qilinib, davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining samaradorligi baholanadi. Maqolada yoshlar tadbirkorligini rivojlantirish istiqbollari, raqamli texnologiyalarning o‘rni hamda xalqaro tajriba asosida taklif va tavsiyalar berilgan.