ALEKSANDR FAYNBERG SHE’RIYATIDA HAYOT SHOVQINI VA IJOD SUKUNATI ZIDDIYATI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada Aleksandr Faynbergning inson va ijodkor ruhiyati o‘rtasidagi ziddiyatni aks ettiruvchi she’ri badiiy-falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda lirik qahramonning tashqi dunyo shovqini — suhbatlar, latifalar, maishiy voqealar va ijtimoiy hayot unsurlarini qabul qilishga tayyorligi, biroq she’r masalasida alohida pozitsiyada turishi ifodalanadi. She’rda kundalik hayot bilan ijod jarayoni o‘rtasidagi nozik chegara, shoirning ichki mustaqilligi va san’atga bo‘lgan jiddiy munosabati ochib beriladi. Maqolada asarning badiiy vositalari, kinoyaviy ohangi hamda zamonaviy ijodkor uchun dolzarbligi tahlil qilinadi.