RIVOJLANGAN MAMLAKATLARDA MILLIY GVARDIYA TIZIMIDA OZIQ‑OVQAT TAʼMINOTIDA AUTSORSING XIZMATLARINI KOʻRSATISHNING IJOBIY VA SALBIY XUSUSIYATLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
ushbu maqola milliy gvardiya tizimida oziq‑ovqat taʼminotini autsorsing asosida tashkil etishning rivojlangan mamlakatlarda qanday ijobiy va salbiy xususiyatlarga ega ekanini tahlil qiladi. AQSh, Daniya, Estoniya, Qozogʻiston, Rossiya, Xitoy, Singapur, Finlyandiya, Shvetsiya, Norvegiya, Latviya va Niderlandiyadagi tajribalarni solishtiradi hamda ushbu tajribalarni Oʻzbekiston sharoitiga moslashtirish istiqbollari baholangan. Tadqiqot natijalari autsorsingning samaradorligini oshirish, xavfsizlikni taʼminlash va aholiga xizmat ko‘rsatish sifatini yaxshilash uchun muhim tavsiyalar berib o’tilgan.