BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA AXLOQIY TARBIYANI SHAKLLANTIRISH METODLARI (3–4-sinf o‘quvchilari misolida) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida, xususan 3–4-sinf o‘quvchilari misolida axloqiy tarbiyani shakllantirish metodlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Axloqiy tarbiya jarayonida qo‘llaniladigan an’anaviy va innovatsion pedagogik metodlarning mazmuni, ularning yosh xususiyatlariga mosligi hamda samaradorlik omillari yoritiladi. Shuningdek, axloqiy ong, his-tuyg‘u va xulq-atvorni rivojlantirishda interaktiv usullarning ahamiyati asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’lim jarayonida axloqiy tarbiya samaradorligini oshirishga qaratilgan metodik tavsiyalarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.