POLIMER VA SHISHA CHIQINDILARI ASOSIDA SHAFFOF PANELLAR ISHLAB CHIQARISH (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada polimer va shisha chiqindilarini qayta ishlash orqali shaffof panellarni ishlab chiqarish texnologiyasi, materiallarning mexanik va optik xususiyatlari, ishlab chiqarish jarayoni va amaliy qo‘llanilish sohasi tahlil qilinadi. Shaffof panellar ekologik jihatdan barqaror, arzon va yuqori sifatli material hisoblanadi. Ishlab chiqarishda polimer matritsa (PMMA, polikarbonat) va maydalangan shisha chiqindilari (stakan, oynalar) asos sifatida ishlatiladi. Natijada hosil bo‘lgan panellar yorug‘likni samarali o‘tkazadi, mustahkam va ekologik xavfsiz bo‘ladi.