KORPORATIV MOLIYANING NAZARIY VA HUQUQIY ASOSLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada korporativ moliyaning nazariy poydevori, korporatsiya moliyaviy qarorlarining iqtisodiy mantiqi hamda ushbu qarorlarni O‘zbekiston Respublikasida tartibga soluvchi asosiy huquqiy institutlar tizimli tahlil qilinadi. Tadqiqotda korporativ moliyaning markaziy kategoriyalari bo‘lgan kapital qiymati, risk va daromadlilik muvozanati, agentlik xarajatlari, axborot asimmetriyasi, kapital tuzilmasi, dividend siyosati, investitsion tanlov, korporativ boshqaruv hamda moliyaviy hisobot shaffofligi o‘zaro bog‘liqlikda yoritiladi