O‘ZBEKISTONDA GLOBALLASHUV JARAYONLARI SHAROITIDA MA’NAVIY YANGILANISHNING IJTIMOIY-FALSAFIY XUSUSIYATLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada globallashuv jarayonlarining kuchayishi sharoitida O‘zbekiston jamiyatida yuz berayotgan ma’naviy yangilanish jarayonlari kompleks va tizimli yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda globallashuvning ma’naviy hayotga ta’siri, milliy va umuminsoniy qadriyatlar nisbatining o‘zgarishi, davlat siyosatida ma’naviy omilning o‘rni, yoshlar ongida globallashuv ta’siri, axborot makonining kengayishi hamda tarixiy xotira va madaniy merosning ahamiyati ilmiy dalillar asosida ochib berilgan.