KEKSALARDA ICHAK MIKROBIOTASI O‘ZGARISHLARINING DORI VOSITALARI SAMARADORLIGI VA XAVFSIZLIGIGA TA’SIRI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Keksa yoshda organizmda kechadigan fiziologik o‘zgarishlar ichak mikrobiotasi tarkibi va funksional faolligiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Ichak mikrobiotasi nafaqat ovqat hazm qilish jarayonida, balki immun tizimi faoliyati, metabolik muvozanat va dori vositalarining so‘rilishi hamda parchalanishida muhim rol o‘ynaydi. So‘nggi yillarda olib borilgan ilmiy tadqiqotlar ichak mikrobiotasining dori vositalari samaradorligi va xavfsizligiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishini aniqladi