SHAXS TIPLARI VA TEMPERAMENT (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu tezisda shaxs tipologiyasi va temperamentning o‘zaro aloqasi  psixologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Temperament insonning tug‘ma individual xususiyatlari bo‘lib, uning psixik jarayonlar dinamikasini belgilaydi. Shaxs tipi esa insonning xulq-atvori, reaksiyalari va munosabatlarida namoyon bo‘ladigan barqaror psixologik tuzilmadir. Tezisda Gippokrat–Galenga oid klassik temperament turlari, Pavlovning nerv tizimi tipologiyasi hamda zamonaviy psixologlar (Yung, Ayzenk) nazariyalari solishtirilib, ular orasidagi bog‘liqlik ko‘rsatiladi.