HARBIY QISMLARDA PSIXOLOGIK XIZMAT ORQALI SHAXSIY TARKIBNING RUHIY BARQARORLIGINI SHAKLLANTIRISH MEXANIZMLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada harbiy qismlarda psixologik xizmat faoliyatining shaxsiy tarkib ruhiy barqarorligini shakllantirishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda harbiy xizmatchilarning stressga chidamliligini oshirish, emotsional zo‘riqishlarning oldini olish, moslashuv jarayonlarini qo‘llab-quvvatlash hamda jangovar va kundalik xizmat faoliyatida psixologik tayyorgarlikni mustahkamlash mexanizmlari yoritiladi. Psixologik diagnostika, maslahat, trening va profilaktik chora-tadbirlar orqali shaxsiy tarkibning ruhiy barqarorligini ta’minlash imkoniyatlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan asoslab beriladi.