QIYIN HAYOTIY SHAROITLARDA UMID VA PSIXOLOGIK BARDOSHLILIK (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada qiyin hayotiy sharoitlarda umid va psixologik bardoshlilikning inson ruhiy holatiga ta’siri o‘rganiladi. Umid insonning kelajakka bo‘lgan ijobiy qarashini shakllantirib, stress va ruhiy bosimlarni yengishda muhim omil hisoblanadi. Psixologik bardoshlilik esa shaxsning hayotiy qiyinchiliklarga moslashish va ruhiy muvozanatni saqlab qolish qobiliyatidir. Maqolada umid va bardoshlilik o‘rtasidagi bog‘liqlik, ularning ruhiy salomatlikni mustahkamlashdagi o‘rni hamda ijobiy psixologiya nazariyalari asosida tahlil qilinadi.