O’SMIRLIK DAVRIDA NAMOYON BO’LADIGAN XAVOTIRLANISH HOLATINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada o‘smirlik davrida namoyon bo‘ladigan xavotirlanish holatining psixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. O‘smirlik davri biologik, psixologik va ijtimoiy o‘zgarishlar bilan tavsiflanib, aynan shu bosqichda xavotir darajasi ortishi kuzatiladi. Maqolada xavotir tushunchasining psixologik mohiyati, uning turlari (situativ va shaxsiy xavotir), namoyon bo‘lish shakllari hamda kelib chiqish sabablari yoritiladi. Shuningdek, o‘smirlarda xavotirlanish holatini kuchaytiruvchi omillar — gormonal o‘zgarishlar, tengdoshlar bosimi, oila munosabatlari, maktab talablari va shaxsiy o‘z-o‘zini baholash muammolari ko‘rib chiqiladi.