YOSHLAR ORASIDA DEVIANT XULQ-ATVOR SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK OMILLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada yoshlar orasida deviant xulq-atvor shakllanishining psixologik omillari ilmiy-nazariy va empirik jihatdan tahlil qilingan. Deviant xulq-atvorning psixologik mazmuni, uning shaxsning emotsional holati, stressga barqarorligi, agressivlik darajasi va ijtimoiy moslashuvi bilan bog‘liqligi yoritilgan. Shuningdek, yoshlar orasida deviant xulq-atvorni oldini olish va bartaraf etishga qaratilgan psixologik yondashuvlarning ahamiyati asoslab berilgan.