ÓZBEKSTANDA GENDER TEŃLIKTIŃ HUQUQIY TIYKARLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
: Bul maqalada mámleketimizde gender teńliktıń tuqtan ornı, onıń áhmiyeti haqqında aytılǵan. Jánede  respublikamız  kóleminde gender teńlik máselesi  boyınsha ámelge asırılģan is-ilajlar hámde dunya mámleketleriniń gender teńlik huqıqına qanday itibar qaratılǵanı haqqında sóz etilgen.