“ER SHORA” DÁSTANÍNDA METAFORALARDÍŃ QOLLANÍLÍWÍ (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Házirgi qaraqalpaq tilinde sóz mánisi belgili bir semantikalıq usıllar tiykarında ámelge asadı. Mine usınday semantikalıq usıllardıń biri metaforizaciya usılı. Yaǵnıy uqsaslıq arqalı sóz mánisiniń awısıwınan ibarat. Bul usıl arqalı sóz mánisi awısqanda anaw ya mınaw zat yamasa qubılıstıń ataması arqalı óz ara túri, forması, háreketi hám t. b. belgilerdiń usaslıqlarına qaray ekinshi bir zat ya qubılıs ataladı. Qaraqalpaq tilindegi metaforalardı úsh toparǵa: