XALÍQ QOSÍQLARÍNDAǴÍ FRAZEOLOGIZMLERDIŃ QOLLANILIW ÓZGESHELIKLERI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Qaraqalpaq xalqınıń bay úlgileriniń biri, folklorlıq dóretpelerdiń marjanı bolǵan qaraqalpaq xalıq qosıqları áyyem zamanlardan baslap-aq ata-babalarımız tárepinen dóretilip, xalqımızdıń ruwxına sińip ketken. Bizler sol dáwirdegi jámiyettiń táriyxın hám ádebiyatın da, tilin de jaqsı úyreniwimiz kerek. Sebebi táriyx penen ádebiyat hám til tıǵız baylanısta ómir súredi. Táriyxtaǵı bolǵan bolǵan waqıyalar hám hádiyselerden, ullı ata-babalarımızdıń násiyatlarınan úlgi alıwımız hám olardıń olardıń aytqan danalıq gáplerine qulaq salıwmız kerek. Xalıq qosıqlarınıń bay dóretpeleri menen jaqsı tanıstıq. Bul dóretpelerdiń tematıkası túrli mazmunda súwretlengen. Sol dáwirdegi xalıqtıń úrp-ádetleri, milliy dástúrleri, siyasat, bay hám jarlı ortasındaǵı kelispewshilik, urıslar, asharshılıq hám taǵı da basqa temalardı ózinde jámlegen.