AYOLLARDA FOLLIKULYAR KISTA: KLINIK XUSUSIYATLARI, PATOGENEZI VA DAVOLASHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Follikulyar kista ayollarda tuxumdonlarda uchraydigan eng keng tarqalgan funksional kistalardan biri bo‘lib, ko‘pincha gormonal muvozanatning vaqtinchalik buzilishi natijasida rivojlanadi. Ushbu patologiya asosan reproduktiv yoshdagi ayollarda kuzatiladi va ko‘p hollarda benign kechishi bilan tavsiflanadi. Mazkur maqolada follikulyar kistaning etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilari, diagnostik usullari hamda davolashning zamonaviy yondashuvlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, kasallikni erta aniqlash va asoratlarning oldini olishda individual kuzatuv va konservativ terapiyaning ahamiyati yoritiladi.