AXBOROT OLAMIDA Z VA ALFA AVLODI YOSHLARI DUNYOQARASHINING SHAKLLANISHI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada “Avlodlar nazariyasi” doirasida Z (19952010) va Alfa (2010-yildan keyin) avlodlarining dunyoqarashini shakllantiruvchi omillarni tahlil qiladi. Ushbu avlodlarning psixologik xususiyatlari, qadriyatlar tizimi, ijtimoiylashuvi va ta'limga bo'lgan zamonaviy talablari o'rganiladi. An’anaviy pedagogik model bilan zamonaviy yoshlar ehtiyojlari o'rtasidagi ziddiyat ko'rsatilib, ularga mos shaxsiylashtirilgan, interaktiv va texnologik yondashuvlarning ahamiyati ta'kidlanadi. Xulosa sifatida, ushbu avlodlarni tushunish va ularning salohiyatini ochish mamlakat istiqboli uchun strategik ahamiyatga ega ekanligi ta'kidlanadi.