GÓRUǴLÍ DÁSTANÍNDA JUMSALǴAN FRAZEOLOGIZMLERDIŃ QOLLANÍLÍWÍ (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Qaraqalpaq til biliminde frazeologizmler úlken orındı iyeleydi. Olar óziniń rawajlanıw tarıyxı boyınsha uzaq waqıtlar dawamında bir-biri menen birigip, birneshe sózlerden quralǵan sóz dizbeklerin payda etken. Bular frazeologizm dep atalıwı menen birge ideomalar dep te júritiledi. Frazeologizmler eki yamasa birneshe leksikalıq birliklerden quralıp, mánisi jaǵınan bir sózge barabar bolǵan sóz dizbekleri. Olardan hár bir komponenti ańlatqan mánilerden basqa máni bildiredi. Oy-pikirdi  jetkerip beriwde frazeologizmlerdiń ornı ayrıqsha. Frazeologizmler sóylewdi bezeydi, oǵan tásirlilik hám kórkemlilik sıpat beredi.