ASHIQ-NÁJEP DÁSTANÍ TILINDEGI SINONIMLERDIŃ QOLLANÍLÍWÍ (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Qaraqalpaq xalıq folklorında sinonimler shıǵarma tiliniń kórkemliginarttırıw,ádebiy qaharmannıń tiliniń dilwarlıǵın kórsetip beriw hám obrazlı sóylewdibayıtıw ushın xizmet etedi.Bul maqalada qaraqalpaq awızeki dóretiwshiliginiń ájayıpúlgilerinen biri bolǵan “Ashıq Nájep” dástanındaǵı sinonimlerdiń qollanılıwózgeshelikleri izertlengen.