AKSIYADORLIK JAMIYATIDA NAZORAT ORGANLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqola aksiyadorlik jamiyatlarida nazorat organlarining ahamiyati, vazifalari va faoliyatini tartibga soluvchi qonuniy asoslarini tahlil qiladi. Maqolada nazorat organlarining turlari, ularning samaradorligini oshirish yo‘llari, moliyaviy hisobotlarni tekshirish mexanizmlari va korporativ boshqaruvdagi roli batafsil yoritiladi. Shu bilan birga, maqolada aksiyadorlar manfaatlarini himoya qilish va jamiyat faoliyatining shaffofligini ta’minlashga qaratilgan amaliy tavsiyalar ham berilgan.