TEMIR YO‘L VAGONLARI RIVOJLANISHINING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada temir yo‘l vagonlari rivojlanishining zamonaviy tendensiyalari tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda transport sohasida yuz berayotgan texnologik taraqqiyot vagonlar konstruksiyasi, ekspluatatsiyasi va texnik xizmat ko‘rsatish tizimiga sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Tadqiqotda zamonaviy materiallardan foydalanish, energiya samaradorligini oshirish, raqamli monitoring va diagnostika tizimlarini joriy etish hamda ekologik barqarorlikni ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. O‘rganish natijalari temir yo‘l vagonlarini modernizatsiya qilish transport xavfsizligini oshirish, ekspluatatsion xarajatlarni kamaytirish va temir yo‘l tizimining raqobatbardoshligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.