"ER QOSAY" DÁSTANÍNÍŃ SÓZLIK QURAMÍ (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Qaraqalpaq xalqı dástanlarǵa oǵada bay xalıq bolıp esaplanadı. Solardıń ishinde ataqlı Qurbanbay jıraw repertuarınan orın alǵan "Er Qosay" dástanı óziniń tematikası, tillik ózgeshelikleri jaǵınan ayrıqsha orın iyeleydi