QARAQALPAQ XALÍQ QOSÍQLARÍNDA SOMATIKALÍQ FRAZEOLOGIZMLERDIŃ QOLLANÍLÍWÍ (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Qaraqalpaq til biliminde folklorlıq shıǵarmalardıń tilin izertlew áhmiyetli hám zárúrli wazıypalardan bolıp esaplanadı. Sol terme-tolǵawlardı lingvistikalıq jaqtan úyreniliwdi talap etetuǵın máselelerdiń biri.    Tolǵawlar-belgili bir tarıyxıy waqıyalardı estetikalıq usılda sáwlelendiretuǵın janr. Onda kóbinese ata-babalarımızdıń basınan ótken ayanıshlı, muńlı, qayǵılı jaǵdaylar sóz etilgen.