“SHÁRYAR” DÁSTANI TILINDE SOMATIKALIQ FRAZEOLOGIZMLERDIŃ QOLLANILIW ÓZGESHELIKLERI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Tilimizde óziniń rawajlanıw tariyxı boyınsha birqansha waqıtlar dawamında bir- biri menen birigip qáliplesken birneshe sózlerden quralǵan sóz dizbekleri bar bolip, bunday sózlerdi frazeologiyalıq sóz dizbekleri dep ataymız. Frazeologiyalıq sóz dizbekleri xalqımızdıń sózlik qorında erte dáwirlerden baslap qollanılıp qáliplesip ketkenlikten sózdıń ele de ótkirligin kórkemligin arttıırıp otıradı. Bul sıyaqlı  sóz dizbekleri xalıq awızeki dóretiwshiliginıń ólmes miyrasları bolǵan dástanlarda jiyi ushırasadı. Dástan tiliniń emocional, ekspressivlik tásirsheńligin arttırıp otıradı.