SUN’IY INTELLEKTNING INSON HAYOTIGA IJOBIY VA SALBIY TA’SIRI HAMDA UNDAN OQILONA FOYDALANISH YO‘LLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining bugungi jamiyatdagi ahamiyati, uning inson hayotiga ko‘rsatadigan ijobiy va salbiy ta’sirlari keng va chuqur tahlil qilinadi. Maqolada sun’iy intellekt tushunchasi, rivojlanish bosqichlari, ta’lim, tibbiyot, iqtisodiyot va mehnat bozoridagi roli batafsil yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt bilan bog‘liq axloqiy, ijtimoiy va psixologik muammolar, inson tafakkuriga ta’siri hamda ushbu texnologiyadan salbiy oqibatlarsiz foydalanish yo‘llari bayon etiladi. Maqola zamonaviy fikrlashni shakllantirishga xizmat qiladi.