SUG‘URTA BOZORI XIZMATLARINI RIVOJLANTIRISH SHAROITIDA KORPORATIV BOSHQARUV SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda sug‘urta bozori xizmatlarini rivojlantirish sharoitida sug‘urta kompaniyalarida korporativ boshqaruv tizimini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Korporativ boshqaruvning samarali mexanizmlarini joriy etish sug‘urta kompaniyalarining moliyaviy barqarorligini taʼminlash, risklarni boshqarish va bozor ishtirokchilari ishonchini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda kuzatuv kengashi faoliyatini kuchaytirish, shaffoflik va axborot ochiqligini taʼminlash, risk-menejment hamda ichki nazorat tizimlarini rivojlantirish korporativ boshqaruv samaradorligini oshirishning asosiy yo‘nalishlari sifatida asoslab berilgan. Shuningdek, menejment salohiyatini oshirish va raqamli texnologiyalardan foydalanish zarurligi taʼkidlangan.