TEJAMKOR TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada tejamkor texnologiyalarning zamonaviy iqtisodiy jarayonlardagi o‘rni, ularning energiya samaradorligini oshirish, resurslardan oqilona foydalanish hamda sanoat va uy xo‘jaliklarida xarajatlarni kamaytirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tejamkor texnologiyalar O‘zbekistonning barqaror rivojlanish strategiyasi, “Yashil iqtisodiyot” konsepsiyasi va raqamli transformatsiya jarayonlari bilan uzviy bog‘liq tarzda yoritilgan.