BOZOR VA TAVAKKALCHILIK (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada daromad samarasi va almashtirish samarasi tushunchalari mikroiqtisodiy nazariya doirasida chuqur ilmiy tahlil qilinadi. Iste’molchi xulq-atvorining shakllanishida narx o‘zgarishlarining ta’siri, foydalilikni maksimallashtirish jarayonida daromad va nisbiy narx omillarining o‘rni nazariy va amaliy jihatdan yoritiladi. Tadqiqotda daromad va almashtirish samaralarining o‘zaro bog‘liqligi, ularning normal va past sifatli tovarlar iste’molidagi namoyon bo‘lish xususiyatlari tahlil qilinadi. Olingan xulosalar bozor mexanizmini tushunish va iqtisodiy siyosatni asoslashda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.