RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA INNOVATSION PEDAGOGIK YONDASHUVLAR INTEGRATSIYASI ASOSIDA BO‘LAJAK INFORMATIKA O‘QITUVCHILARINI O‘QITISHNING ZAMONAVIY METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada bo‘lajak informatika o‘qituvchilarini tayyorlash jarayonida raqamli texnologiyalar va innovatsion pedagogik yondashuvlarning integratsiyalashgan holda qo‘llanishi ilmiy-metodik jihatdan asoslanadi. Tadqiqotda ta’lim jarayoniga sun’iy intellekt, adaptiv ta’lim tizimlari, raqamli platformalar va interaktiv vositalarni joriy etish orqali o‘qitish metodikasini takomillashtirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, kompetensiyaviy, tizimli va faoliyatli yondashuvlar uyg‘unligida ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi metodik model ishlab chiqilgan. Mazkur maqola raqamli pedagogika sohasida innovatsion yechimlar ishlab chiqish hamda informatika o‘qituvchilarining kasbiy tayyorgarligini yangi bosqichga ko‘tarish yo‘llarini yoritadi.