OVOZ DIAPOZONINING VOKAL IJROCHILIGIDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
maqolada ovoz diapozoni, xonanda ovozi, uning asosiy sifatlari, xonandalik ovozi turlari, xonandalik ovozlarini rivojlantirish usullari, shuningdek mutaxassislarning ovoz diapozi, uning o‘ziga xos jihatlari  xususida  fikr-mulohazalar bayon etilgan.