TIJORAT BANKLARINI KREDIT PORTFELINI BOSHQARISHNI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklarining kredit portfelini samarali boshqarish masalalari, ularning iqtisodiyotdagi roli hamda moliyaviy barqarorlikni ta’minlashdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, xalqaro va milliy amaliyot misolida kredit risklarini kamaytirish, portfelni diversifikatsiya qilish hamda nazorat tizimini takomillashtirish yo‘llari o‘rganilgan. O‘zbekiston bank tizimi transformatsiyasi jarayonida kredit siyosatini optimallashtirish, “yashil kreditlash” konsepsiyasini rivojlantirish va portfel barqarorligini ta’minlashning ilmiy asoslari ishlab chiqilgan. Maqola natijalari tijorat banklarining kredit portfelini samarali boshqarish, risklarni minimallashtirish va iqtisodiy o‘sishni moliyaviy qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflarni o‘z ichiga oladi.