INVESTITSIYALAR VA ULARNING IQTISODIY AHAMIYATI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Bozor iqtisodiyoti sharoitida investitsiyalar mamlakat iqtisodiy taraqqiyotining eng muhim tarkibiy qismlaridan biri hisoblanadi. Ular iqtisodiy resurslarni samarali taqsimlash, yangi ishlab chiqarish quvvatlarini yaratish, zamonaviy texnologiyalarni joriy etish va ijtimoiy infratuzilmani rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi.