TEMURIYLAR SULOLASINING O‘ZBEK DAVLATCHILIGIGA QO‘SHGAN HISSASI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada Temuriylar sulolasining O‘zbekiston davlatchiligi tarixidagi o‘rni va ahamiyati keng tahlil etiladi. Amir Temur tomonidan asos solingan markazlashgan davlat tizimi, “Temur tuzuklari”da ifodalangan siyosiy va ma’naviy qadriyatlar, Temuriylar davrida ro‘y bergan iqtisodiy, madaniy va ilmiy yuksalishlar o‘rganiladi. Shuningdek, Mirzo Ulug‘bek, Alisher Navoiy va boshqa Temuriylar davrining buyuk arboblari faoliyatining O‘zbekistonning milliy davlatchiligi shakllanishiga ta’siri ilmiy asosda yoritiladi. Maqolada Temuriylar merosining zamonaviy davlatchilik g‘oyasi bilan uzviy bog‘liqligi ham ko‘rsatib o‘tiladi.