BOLALAR PSIXOLOGIYASI: RIVOJLANISH BOSQICHLARI VA OTA-ONANING ROLI. (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu ishda bolalar psixologiyasining rivojlanish bosqichlari va ota-onaning bola ruhiy shakllanishidagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida bola psixikasining turli davrlardagi o‘zgarishlari, ularning shaxsiy, hissiy va ijtimoiy rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar o‘rganilgan. Ayniqsa, ota-onaning mehr-muhabbati, e’tibori va tarbiyadagi faol ishtiroki bolaning o‘ziga ishonchi hamda emotsional barqarorligini shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etishi ilmiy manbalar asosida asoslab berilgan.