RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VOSITASIDA AGRAR LOYIHALARNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Maqolada qishloq xo‘jaligini raqamlashtirishni joriy etish bugungi kundagi dolzarb masalalardan biri ekanligi, va qishloq xo‘jaligini raqamli texnologiyalar yordamida agrar loyihalarining samaradorligini oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, zamonaviy texnologiyalarning qo‘llanilishi hosildorlikni oshiradi, xarajatlarni kamaytiradi va resurslardan samarali foydalanish imkonini beradi, qishloq xo‘jaligini innovatsion rivojlantirish, raqamli texnologiyalarning qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarish jarayonlariga ta’siri darajasi, tarmoqda ilg‘or texnologiyalardan foydalanish va qishloq xo'jaligi mahsulotlarini ishlab chiqaruvchini raqamlashtirish bo‘yicha fikrlar taqdim etiladi.