IMMUN TIZIM FIZIOLOGIYASI VA YALLIG‘LANISH JARAYONLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada immun tizimining fiziologik asoslari va yallig‘lanish jarayonlarining molekulyar mexanizmlari yoritilgan. Immun javobning hujayraviy va gumoral komponentlari, shuningdek, o‘tkir va surunkali yallig‘lanish shakllari ko‘rib chiqilgan. Zamonaviy tibbiyotda immunitetning buzilishi va yallig‘lanish kasalliklari global muammo sifatida ko‘rilmoqda. Shuningdek, maqolada yallig‘lanishga qarshi davolash strategiyalari va ularning istiqbollari haqida ma’lumot berilgan.